Bemutatkozás

Üdvözlöm az S&T musical instruments hivatalos honlapján!

A zene, és a különleges hangok szeretete inspirálta az S&T hangszerek létrejöttét. 
Minden egyes hangszer ezzel a szeretettel, és gondoskodással készül abból a célból, hogy tulajdonosát, és környezetét feltöltsék,elvarázsolják hangjukkal.
Steel tongue drumok, fujarák, didgeridook, különféle különleges ütős, és fúvós hangszerek születnek a műhelyben, olykor teljesen új hangszertípusokat megálmodva.
- Az S&T steel tongue drumokat a handpanek ihlették, és gyártásuk is egészen hasonló eljárással készül. A hangszerek alapanyaga 2-3mm vastagságú acéllemez, ami különböző eljárásokon megy keresztül - domborítás, hőkezelés, csiszolás, vágás, többszöri hangolás- amíg elnyeri végső formáját.
Törekszem a tiszta, tökéletes hangzás elérésére, ezért a hangszerek folyamatos fejlesztés alatt állnak, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni. 
- A szép hangzás egyedi, személyre szabott külsővel is párosul, hogy az adott hangszer még jobban tulajdonosa személyiségéhez illeszkedhessen.
Ehhez kiváló minőségű, az autóiparban is használatos festékeket, karcálló lakkbevonatot használok, amely nem csak az esztétikus megjelenésről gondoskodik, hanem korrózióvédelmi feladatot is betölt.
- A hangszerekhez számtalan hangskála érhető el, lehetőség van egyéni hangskálák összeállítására is, igény szerint. Ezen kívül lehetőség van választani a standard 440 Hz-es, és gyógyító 432Hz-es hangolási módok közül.
- A hangszerek úgy vannak megtervezve, hogy a finomhangolásuk ( ha az idő folyamán valamelyest el is hangolódnának) rendkívül egyszerűen, akár otthoni körülmények között is megoldható legyen, és csekély idő ráfordítással vissza lehessen állítani a pontos hangskálára.
- A 44 cm átmérőjű steel tongue drumoknál elérhető az úgynevezett overtone hangolási mód, amely azt jelenti, hogy egy hangmezőn belül megjelenik az alaphang, és az egy oktávval magasabb felhangja. Ezek a felhangok azt eredményezik, hogy a hangszernek teltebb, erősebb, zengős hangzása lesz. Ezt a technikát alkalmazzák a handpanek készítésekor is. 
- Szintén a 44cm átmérőjű steel tongue drumokhoz rendelhető beépített piezo pickup hangszedő, és effekt modul, amely megkönnyíti a hangszer zenekari kihangosítását, további effektezését. 
- Egy hangszer elkészülési ideje a rendeléstől számított 1-1,5 hónap.
 
Amennyiben elnyerték a tetszését az általam készített hangszerek, és szeretne rendelni, árajánlatot kérni, vagy további kérdése lenne, úgy a Kapcsolat menüpont alatt megtalálja elérhetőségeimet. 
 
Köszönettel: Sevecsek Béla